11 Aralık 2011 Pazar

Eğer erkek olsaydım, ince topuk ayakkabı üzerinde yürüyebilen hatunla evlenirdim..

Anında.. Hiç kaçırmazdım hem de.. Zira o iğne gibi topukların üzerinde inatla dengede durup, merdiven çıkabilen karda çamurda yürüyebilen kadın her şeyi başarabilir o azimle..
Topuklu ayakkabı giyen hatunlar 2ye ayrılır bence.. İlk gruba bu özellik doğuştan verilmiştir.. Çünkü, bana kalırsa topuklu ayakkabı giyiyor olabilmek ayrı bir dünya.. Hatta bana kalırsa şu yollarda tıngır mıngır ince topuklarla yürüyebilen hatunlar, bu dünyadan önce ‘topuklular dünyası’ adlı bir evrende babetlere ve converselere savaş açarcasına yaşıyorlardı.. Hatta konverslerin o beyaz burunlarını topuklarının altında çatır çutur ezerek zalimce eğleniyorlardı filan..
2. gruptaki hatunlar ise, topuklu ayakkabı giymeyi deneyerek öğrenmişlerdir.. Bu yolda defalarca bileklerini burkmuş olabilirler. Hatta ve hatta merdivenlerden düşenleri de vardır, ki ben gördüm.. Ama er ya da geç öğrenirler..
Bir de, bu iki gruba dahil olamayan 3. bir grup vardır ki.. Akıllara zarar, evlerden uzak.. Bu gruptakiler senelerce konvers ve spor ayakkabı giyinmenin verdiği rahatlıkla topuklu ayakkabının t’sinin bile çevresine yaklaşamazlar.. Yazık.. O değil de sanırım ben de bu 3. grubun başını çekiyor olabilirim. Geçen yaz, hayatımda ilk defa topuklu ayakkabı alıp (ki o da dolgu topuklu idi) 3 5 adım sonra, yok olmadı bunlar diye aldığım ayakkabıyı geri gönderen bir kafa yapım vardır.. Yükseklik sendromuna filan girecektim neredeyse..
Yani. Demem o ki, erkek olsam ben bile beni almazdım anacım.. Kim alsın ki beni. Peh. ! Yine evde kaldık, iyi mi.!

4 yorum:

  1. kadın ve erkek o denli birbirine yaklaştı ki eskiden topuklu giyenleri anlayamıyordum. Ama artık o bir simge. Bir ayrıcalık. Ve ben onu giyenlere saygı duyuyorum artık. Her güçlüge zorluğa rağmen "ben kadınım" diyorlar gibi. Öyle işte.

    YanıtlaSil
  2. valla bravooo, aynı fikirdeyim :) yanii erkek olsam ben beni alırdım :D keyifli bir yazı olmuş.

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  3. Kendimle çok gurur duydum şimdi.. Kadın kadın duruyorum demek ki.. Çok hoş bir ifade ediş olmuş bu :)

    YanıtlaSil
  4. Oy Nurşah balı ya:)Ancak bu kadar güzel ifade edilebilirdi bayıldım.

    YanıtlaSil