18 Aralık 2011 Pazar

Bir oğlum olsun.. Mesela yani..

Evet, anca ‘mesela’.. 
Evlilik hayalleri kuran biri olmadım hiçbir zaman.. Ben malımı bilirim ayaklarında hareket edip gelecek hayallerimin temel taşlarını sessiz sakin bir ev, elimde bir fincan kahve ve kitaplarım oluşturdu.. İlle beni evlilik olaylarına karıştırmak istiyorsanız nikah şahidiniz yapın ne bileyim teyzesi olayım çocuklarınızın filan dedim arkadaşlarıma.. Evlilik kötü bir şey değil, aksine çok güzel bir şey olsa gerek.. O kadar ki, o güzelliğe sahip olabilecek kadar şanslı biri olduğumu düşünmedim hiç.. 
Yine de.. Bir oğlum olursa babasına benzesin.. Tıpkısının aynısı bile olsun neredeyse.. Kesin de çok hoş bir adam olur benim oğlum.. Babasına benzesin, güzel gülsün mesela teninin rengi benzesin o adama, elleri, gözleri.. Dışarıdan bakanlar bana dönüp ‘a aa aynı babası bu çocuk ya hu’ desinler. Ben de şişinerek onaylayayım..
İçmeye gitsinler mesela baba oğul. Beni götürmesinler ama hemencik sarhoş olmamı öne sürsünler. Olsun.. Oğlum kız arkadaşlarını bana değil, ona anlatsın. Benim ne kıskanç olacağımı bilsin. Ama babası öyle mi ya ! Ben o zamanın Feriha dizilerini izlemek isterken bana surat asıp maç izlemek istediklerini söylesinler.. Holigan olsunlar hatta azıcık. Kurstan kaçsın maça gitsin oğlum. Hem de babasıyla !
Ben oğlumu deli deli sıkıştırdığımda ‘anne be manyak mısın sen’ deyip babasını çağırsın.. Babası dedik de..  Oğlu da onun gibi kitap okusun. Tiyatroya gitsin. Her türlü deliliği yapsın babasıyla.. Zaten, benim gibi birini alan adam da normal sayılmaz ki, oğlu akıllı uslu bir adam olsun.! 
Öyle işte lan.. Bir oğlum olsun mesela babasına benzesin. Yüzde bin.! Ama kızım olmasın.. Biliyorum, kızım olursa bana benzer. Kendim gibi yetiştiririm onu.. İşte o zaman.. Tek kelimeyle yan-dık..

5 yorum:

  1. aklıma önce şu şarkıyı http://www.youtube.com/watch?v=whwLJfW9B0o

    sonra da şu şiiri getirdi
    http://www.antoloji.com/bir-oglum-olacak-adi-temmuz-siiri/

    YanıtlaSil
  2. öyle güzeldi ki,inşallah dileklerin gerçek olur :)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim ikinize de. :) Biri iyi dilekleriniz için (ki sadece bunlar hayalde kalacak olsa sa..) biri de şarkı ve şiir için. :)

    YanıtlaSil
  4. öylesıkıla sıla otururken yazınızın başlığını yazdım google ve yazınız çıktım öyle şaşkın okudum sanki söylemek istediklerimi yazmışsınız gibi..sabahın beşinde nedemeliyim bilmiyorum ama tek kelimeyle kaleminize sağlık

    YanıtlaSil