21 Aralık 2011 Çarşamba

Bence güneşli görünen havanın bu kadar soğuk olmasının bir nedeni olmalı..

İnsanları buz gibi dondurmak için olabilir mesela.
Ne bileyim, güneşe bakıp hırkayla çıkayım ben en iyisi diyenlere görünüşe aldanma panpa mesajı veriyor olabilir ya da buz gibi bir kış öncesi son güneşli günlerdir bunlar ve insanların ’güzel günler göreceğiz güneşli gunler’ sözünü madden ummalarını istiyordur yukarıdan birileri..  Olabilir yani..
Aslında.. Şey de olabilir yani bakın bu daha güzel hem, birisi benim ellerimi ısıtsınmış bu şakacıktan güneşin altında dolaşırken.. Yüzümü ya da. Hiç olmadı, beraber üşüyelim diye de olabilir ki.. Ve daha bir sürü şey, bildiniz mi?
Güneş bazen hiç ısıtmaz işte göstermelik durur yerinde, buruk buruk üşütür insanları.. Olur böyle ya.. Ve, benim gibi bazı şaşkınlar da kendilerince sebepler çıkarırlar. Sevinmek için, iki parça umutla dolabilmek için.. Heh buldum işte, bu yüzdenmiş meğerse..

2 yorum:

  1. aslında basit bir nedeni var. O da bulunduğumuz coğrafyada kış mevsiminde güneş ışınlarının eğik bir açıyla dünyaya gelmesi ve havada bulut olmadığı zamanlarda yer kabuğunun sıcaklığı muhafaza edemiyor olması ve güneş tepede parlasa da ısınan havanın yükselip bizden çok uzaklara attaya gitmesi. hayır neyin peşindeyim anlayamadım böyle bir açıklama yaptım sonunu da zaten bağlayamadım. (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehe, teşekkür ederim yine de bilgilendirici açıklaman için. :D

      Sil