16 Şubat 2011 Çarşamba

Canım İstanbul’da otobüs/metro/tramvay hatlarında hayatta kalma rehberi..


Kural 1: Senin sıranı (ç)alan, ayağına bacağına basan insanlara karşı nezaket kurallarını yer yer hiçe sayacaksın..Tüm kurallar içerisinde en önemlisi ve unutulmaması gerekenlerden olma özelliğindedir.
Kural 2: Sırada beklerken seni iteleyen amcaların, kocaman yer kaplayan teyzelerin senin önüne geçmesine katiyen izin vermeyeceksin. Hatta gerekirse götüm götüm ilerleyip ön safhalara erişeceksin..
Kural 3: Toplu taşıma aracı içerisinde enteresan görünüşlü amcalar, abilerle aranda bi’ kol mesafesinde boşlukta duracaksın. Ne olur ne olmaz.. Fordçulara dikkat.!
Kural 4: Diş fırçası ve macunundan haberdar olmayan insanlara karşı yanında nane aromalı sakız bulunduracaksın. Hani, olur da bir gün “al teyze bunu çiğne yeter ki yüzüme hohlama” diyebilme cesaretine sahip olursun..
Kural 5: Araçtan içeri girdiğin anda boş bulduğun yere oturacaksın. Yok tersti, yok düzdü yok yandı diye nankörlük etmeyeceksin. Ayakta duranların halini bi’ düşün !
Kural 6: Tekrar kötü kokulu durumlara dönelim.. Yanınızda parfüm kokunuzun sindiği şal, atkı bulundurmanız bu anlarda can simidi gibi gelecektir. Daya burnuna, ooh mis..
Kural 7: Yolculuk esnasında direkle sevişen insanlarla karşılaşabilirsiniz. Sizin tutunacağınız yere çok enteresan organları ile-mesela göt..- yaslanmış olabilirler. Sakin olun. Bu gibi durumlarda sevişgen vatandaşın kolunu, omzunu ittirebilir, söylenebilir gerekirse çemkirebilirsiniz.
Ve maalesef ki gerekir !
Kural 8: İnenlere öncelik verip, bedava ekmek dağıtıyorlarmış gibi kapılara hücum etmeyin.. Bok mu var, iki saniye bekleyin, sonra yok kolum sıkıştı yok berim takıldı.. Sahiden ! Hiç gerek yok.. Azıcık sabredin..
Tüm bu kurallar maalesef ki tecrübeyle sabittir…  Tüm bunlara hiç de gerek olmadığı, sakin sakin yolculuk yapabileceğimiz günler ümidiyle.. :D

3 yorum: